Hi.

I'm a freelance food stylist, food photographer and recipe developer based in Gothenburg, Sweden. I've always been wildly interested in healthy foods, and my focus is on delicious, healthy, vibrant food that makes you feel well, nourished and happy. I'm also extremely passionate about helping other people find balance in life by making healthy choices. Read more about it on the blog!

Mellanmål för hormonell balans - Kryddiga äppelmffins

Mellanmål för hormonell balans - Kryddiga äppelmffins

spiced_apple_muffins_3.jpg

Nu var det väldigt länge sedan jag bloggade! Om ni ens är några som går in här fortfarande, så ber jag om ursäkt för den långa pausen. Jag vill verkligen blogga oftare, eftersom jag tycker det är så roligt, men det är svårt att hinna med mellan andra jobb.

Men nu är jag tillbaka, och då ska ni såklart få ett mysigt höstrecept!

Det här muffinsreceptet är baserat på ett recept som jag använt i många år när det skall bakas muffins, och det kommer från den här kokboken från år 2000 som jag köpte när vi bodde i Kina. Fatta att man har 18 år gamla kokböcker i hyllan som fortfarande känns som “nya” :-) Den är helt grym och känns fortfarande väldigt modern!

Jag har modifierat receptet många gånger, och den här senaste varianten är helt sockerfri, glutenfri och fullpackat med bra proteiner, fetter, fibrer och god smak såklart!

spiced_apple_muffins_1.jpg

Visste ni att ett jämnt blodsocker är superviktigt för hormonbalansen? Och då är det perfekt med ett sånt här mättande fika eller mellanmål (vi äter dem till frukost också!) som höjer blodsockret sakta och gör att man mår bra även efter fikastunden. De innehåller också kanel (var dock noga med att använda äkta kanel) som är känt för att ha blodsockersänkande egenskaper och pulver av macarot som är känt för sina hormonbalanserande egenskaper.

De smakar som mjuk pepparkaka… Maxad höstmyskänsla - prova! Och skriv gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om receptet.

___

Kryddiga äppelmuffins

12 muffins

3 dl mandelmjöl

3 dl havregryn, mixade till mjöl i matberedare eller blender

1 tsk bakpulver (helst aluminiumfritt - jag gillar detta och detta)

1 tsk bikarbonat

1/2 tsk havssalt

1 tsk mald nejlika

1 tsk mald ingefära

4 tsk äkta kanel (ceylon)

1 msk macapulver (kan uteslutas)

2 tsk fiberhusk (för bättre spänst och mindre smul - går dock att utesluta)

2 msk chiafrön (kan uteslutas)

40 pekannötter, grovt hackade

___

2 ägg

12 dadlar, urkärnade

2,5 dl tjock turkisk yogurt (eller kokosyoghurt om du så önskar - jag gillar detta märke)

120 ml olivolja

2 små äpplen, urkärnade och fint rivna med skalet kvar

1) Sätt ugnen på 175° och klä en muffinsform med 12 pappersformar.

2) Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Maca, fiberhusk och chiafrön kan uteslutas, men fiberhusk är en grym produkt som både gör så att glutenfria bakverk håller ihop bättre + att det tillför mycket fibrer!

3) Mixa ihop ägg, dadlar, yoghurt och olivolja i en matberedare eller blender tills dadlarna är fint fördelade.

4) Blanda de torra ingredienserna med de blöta + rivet äpple och rör försiktigt med en slickepott tills allt är väl blandat. Fördela smeten i 12 formar och dekorera eventuellt med en äppelklyfta. Pudra över lite kanel och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Använd en provsticka för att kontrollera att de är torra i mitten.

Njut muffinsen något avsvalnade eller frys in när de svalnat helt.

spiced_apple_muffins_2.jpg

OBSERVERA! Detta är inte ett sponsrat inlägg, och de varumärken jag nämner/länkar till har inte betalat mig för att göra det. Jag tycker bara om att tipsa om produkter som jag gillar!

Min guide till naturlig och giftfri hudvård

Min guide till naturlig och giftfri hudvård

Nu går jag över till svenska igen + PMS, myom och maten vi äter

Nu går jag över till svenska igen + PMS, myom och maten vi äter

0